Tom HelsenMijn naam is Tom Helsen en ik heb mutoto gesteund omdat elk kind inderdaad een thuis verdient en wel door na middernacht tijdens een dikke fuif de muziek te laten stop leggen en twee nummertjes akoestisch te zingen in Tervuren wat zo goed als mijn achtertuin is. twas zeer plezant.

Sinds 2003

Noem het ons archief of een geheugensteuntje. Of zie het als het bewijs dat we nog niet stilgezeten hebben. Ten bewijze hieronder de niet onverdienstelijke lijst van voorbije evenementen. Terugkerende evenementen zoals de fuif en de kwis maar ook eenmalige happenings. Zaken die we zelf organiseerden, anderen die we steunden. Allen met hetzelfde doel: geld inzamelen voor het OMM-project in Lubumbashi en mensen bewust maken van de noodzaak van onze acties. En deze lijst zal, als het van ons afhangt, alleen maar langer en indrukwekkender worden.

 1. Zomer 2003

  4 jongeren (waaronder Jeroen en Rianne) vertrekken voor anderhalve maand naar de meest zuidelijke stad van Congo, Lubumbashi, om er te gaan werken met en voor de straatkinderen. Dit vrijwilligerswerk staat volledig ten dienste van de Oeuvres Maman Marguerite. Het doel is de speelpleinwerking, die er jaarlijks wordt georganiseerd, te ondersteunen en te begeleiden.

 2. Schooljaar 2003 - 2004

  Affichecampagne + infolessen aan leerlingen van enkele lagere scholen., Inzameling van allerhande bruikbare school-materialen, Vervoerd door DHL BelgiƩ naar Lubumbashi Deelnemende scholen: Gemeentelijke Basisschool Tervuren, Gemeentelijke Basisschool Moorsel, Vrije School Ter Ham Steenokkerzeel, Vrije School Sint-Anna Duisburg.

 3. Zomer 2004

  2de reis van enkele jongeren naar Lubumbashi. Ditmaal staat het onderwijs centraal. De basisschool voor de straatkinderen wordt er voorzien van schrijf- en studeermatriaal maar ook van didactisch materiaal voor de leerkrachten.

 4. 1ste Mutoto FUIF

  1ste mutotofuif zaal Pachthof Stroykens, Duisburg met DJ Groovyline, Peter Verhulst, Wim Oosterlinck en Wim Weetjens 800 bezoekers

 5. Zomer 2005

  3de reis naar Lubumbashi. Gedurende 1 maand kreeg de administratie i.v.m. de opgevangen straatjeugd een opknapbeurt. Gegevens werden aangevuld, papieren geordend en het systeem werd - in de mate van het mogelijke - vereenvoudigd.

 6. 1ste Mutoto KWIS

  1ste mutotokwis zaal Atrium, Meerbeek 180 deelnemers in 45 ploegen presentatie: Frieda Van Wijck

 7. 150 jaar feest

  Voor sommige mensen is elke gelegenheid goed voor een feestje. Zo ook voor het fantastische gezin Verhulst uit Keerbergen. Omdat de optelsom van de leeftijden van mama, papa, zoon en dochter precies 150 bedroeg, organiseerden ze een spetterend feestje. Maar omdat ze de avond zelf niet te veel werk wilden hebben en al helemaal geen winst, schakelden ze Mutoto in om drank en spijs op te dienen. In ruil daarvoor mochten we met Mutoto een korte voorstelling geven van ons project en een collectebus deponeren.

 8. 2de Mutoto FUIF

  2de mutotofuif zaal Pachthof Stroykens, Duisburg met DJ Maarten Verhulst, Peter Verhulst, Peter Van De Veire en Wim Oosterlinck live optreden van Ronny Mosuse met Roos Van Acker als special guest aan de bonnetjesstand en achter de toog 800 bezoekers.

 9. July 2006

  4de reis naar Lubumbashi: Jeroen, Rianne, Acee en Nick. overhandiging van het geld dat het afgelopen jaar ingezameld werd bezoek aan de verschillende huizen van OMM

 10. Augustus 2006

  verkoop van typische Congolese spulletjes tijdens de dorpsfeesten in Duisburg (Tervuren): uit Lubumbashi meegebrachte sieraden, sleutelhangers, teenslippers, decoratiestukjes,...

 11. 2de Mutoto KWIS

  2de mutotokwis zaal Atrium, Meerbeek 220 deelnemers in 55 ploegen presentatie: Wim Weetjens

 12. Sociale kerstmarkt

  Mutoto Stand op de Sociale Kerstmart in Tervuren

 13. 7de Mutoto FUIF

  De 7de mutoto fuif

 14. Mutoto SPELLEKESAVOND

  Eerste Mutoto Spellekesavond in café 't Sot Genoegen.

 15. Mutoto CAFÉ LUBUM

  Trappistenstand op de Duisburgse Feesten.

 16. Mutoto KIDS LOOP

  Loop voor de jongsten onder ons.

 17. Mutoto LOOP

  5 of 10 km loop naar de Congo (café in Vossem) en terug.

 18. Mutoto KWIS

  Mutoto Kwis

 19. Mutoto COMEDY

  Onder het motto 'er mag al eens gelachen worden', kwamen Bert Gabriels, Bas Birker, Seppe Toremans, Jeron Dewulf en Erhan Demirci naar GC Papeblok in Tervuren voor een avondje stand-up comedy van het hoogste niveau.

 20. Mutoto SPELLEKESAVOND

  Tweede Mutoto Spellekesavond in café 't Sot Genoegen.

 21. Mutoto LOOP

  De geweldige Mutoto Loop naar De Congo en terug.

 22. Mutoto CAFÉ LUBUM

  Trappistenstand op de Duisburgse Feesten.

 23. Mutoto KIDS LOOP

  Loop voor de jongsten onder ons.

 24. Mutoto KLASSIEK

  Het 1ste klassieke concert voor Mutoto.

 25. Mutoto KWIS

  2012 - We organiseren reeds onze 8ste Mutoto Kwis in GC Colomba, Kortenberg.

 26. Mutoto COMEDY

  Na een zeer succesvolle eerste editie, houden we dit jaar onze tweede Mutoto Comedy Night. Op 10 november 2012 staan niet minder dan vijf comedians en een meesterlijke MC (Master of Ceremony) op de planken ten voordele van Mutoto. Onder het motto 'er mag al eens gelachen worden', komen Han Solo, Chris van der Ende (NL), William Boeva, Johnny Trash en Dennis Vansant naar Tervuren voor een avondje stand-up comedy onder begeleiding van MC Erhan Demirci. Stuk voor stuk mannen die al overvloedig bewezen hebben om een menigte moeiteloos aan het lachen te krijgen. Mis deze unieke line up niet!

 27. Mutoto LOOP

  3de Mutoto Loop

 28. Mutoto KIDS LOOP

  Kids Loop

 29. Mutoto CAFÉ LUBUM

  Café Lubum tijdens de Duisburgse Feesten

 30. Crelan Mutoto KLASSIEK

  Het 2ste klassieke concert, gesponsord door Crelan.

 31. Mutoto KWIS

  9de Mutoto Kwis

 32. Mutoto COMEDY

  De 3de Mutoto Comedy avond in GC Papeblok te Tervuren.

 33. 10 JAAR MUTOTO

  10 Jaar Mutoto Festival

 34. Mutoto LOOP

  Onze Toffe Mutoto Loop

 35. Mutoto CAFÉ LUBUM

  Duisburg

 36. Sociale Kerstmarkt

  Sociale Kerstmarkt in Tervuren met een Mutoto Standje

 37. Mutoto KWIS

  De 10de Mutoto Kwis

 38. Mutoto COMEDY

  Onze 4de Mutoto Comedy Benefiet

 39. Mutoto LOOP

 40. Mutoto KIDS LOOP

 41. Mutoto CAFÉ LUBUM

 42. Mutoto BINGO